De voordelen van seks voor de gezondheid van mannen en vrouwen

De voordelen van seks voor de gezondheid van mannen en vrouwen

Moderne seksuologen weten dat seks niet alleen aan de voortplanting of het plezier bijdraagt. Talrijke studies tonen de voordelen van seks voor de gezondheid van mannen en vrouwen aan.

Regelmatige seksuele activiteit helpt, om het gevoel van eigen aantrekkelijkheid en zelfvertrouwen te versterken, de betrekkingen met de partner te herstellen, de gezondheid en de kwaliteit van het leven in het algemeen te verbeteren.

Seks heeft vele voordelen voor de gezondheid van vrouwen en mannen. In het bijzonder kan regelmatige seks helpen, om de hormonen in evenwicht te brengen. Tijdens een geslachtsgemeenschap verhoogt zich in het menselijk lichaam de synthese van testosteron, oxytocine, oestrogeen, dopamine, prolactine.

Het herstellen van hormonale balans is een van de belangrijke voordelen voor de gezondheid van geslacht.

De stijging van de hormoonspiegels tijdens de coïtus draagt bij aan:

  • Het versterken van de seksuele opwinding
  • Het verminderen van stress en het verbeteren van stemming.
  • Het versnellen van het in slaap te vallen en het verbeteren van kwaliteit van de slaap.
  • Vertragen van het verouderingsproces en het verlengen van de levensduur.

Het voordeel van seks voor de gezondheid van mannen en vrouwen is ook het verhogen van de immuniteit. Regelmatige veilige seks helpt om het risico op infectieziekten, cardiovasculaire en urologische aandoeningen, waaronder gezwollen prostaat of hypertensie, aanzienlijk te verminderen.

Seks kan een aangenaam alternatief zijn voor conditietrainingen en sportprogramma’s voor gewichtsverlies. Onderzoeksresultaten bevestigen dat een half uur van de seksuele activiteit verbrandt ongeveer 200 calorieën, en versterkt de spieren van de benen, armen en de buik.

Seks is zeer voordeling voor vrouwen. Het draagt ​​bij aan het versterken van de bekkenbodemspieren, helpt om de basisspanning van de blaas, baarmoeder en darm te handhaven.