Vardenafil

Vardenafil voor het actief seksueel leven

Vardenafil is een bereiding voor het behandelen van erectiestoornissen, die tussen mannen in Nederland onder merken Vivanza en Levitra bekend is. Op de apotheken in Nederland zijn twee toedieningsvormen van Vardenafil verkrijgbaar:

Gewone tableteten, die men verslikken moet met water
Oraal disperstabletten Vardenafil, die men niet hoeft met water in te nemen, en die men onopvallend kan innemen.

Op de online apotheken zijn ook andere vormen van Vardenafil te vinden, waaronder:

Verschillende toedieningsvormen van Vardenafil hebben hetzelfde farmacologische mechanisme, gebaseerd op het stimuleren van bloedtoevoer tot penis. Dankzij zulk effect, helpt Vardenafil erectie te herstellen en gedurende de hele geslachtsgemeenschap te handhaven.

Bij de keuze van de toedieningsvorm van Vardenafil moet men oppassen op de dosering van de werkzame stof. Een tablet /capsule /jelly t kan bevatten 4 mg, 10 mg of 20 mg Vardenafil.

De maximale dosis toegekend aan Vardenafil is 20 mg. Enige mannen kunnen hogere doseringen aan dit medicijn vereisen.

Om de optimale dosis te kiezen, moet men de behandeling van erectiestoornissen beginnen vanaf de gemiddelde Vardenafil dosis van 10 mg

Als de 10 mg dosis aan Vardenafil werkt, maar ongewenste neveneffecten veroorzaakt, moet die worden verlaagd naar 5 mg

Als de 10 mg dosis aan Vardenafil niet helpt, om erectie te bereiken, kan men de volgende dosis vergroten tot 20 mg

Vardenafil mag men innemen niet ten hoogste één keer per dag en in geen geval tezamen met andere medicijnen voor het behandelen van erectiestoornissen. Als de dosis aan Vardenafil juist werd gekozen, is het niet nodig, andere medicijnen voor het behandelen van erectiestoornissen in te nemen.

Wie produceert Vardenafil?

Vardenafil werd ontwikkeld door Bayer. Deze maatschappij verkoopt Vardenafil al 15 jaren onder merken Vivanza, Levitra en Staxyn. Bayer is de enige rechthebbende op de drie bovengenoemde handelsbenamingen.

  • De eerste twee merken Vivanza en Levitra richten zich op de Europese farmaceutische markt
  • Merk Staxyn is nauwelijks bekend in Europa, maar is wel populair in de VS.

Bayer is de grootste, maar niet de enige producent van Vardenafil tabletten voor het behandelen van erectiestoornissen. Tientallen farmabedrijven vanuit verschillende landen ter wereld vervaardigen Vardenafil tabletten, die nog niet verkrijgbaar zijn in Nederland.

De Vardenafil-formule is beschermd door octrooirechten, die tot Bayer behoren. Dit octrooi verstrijkt in 2018. Wanneer de octrooibescherming vervalt, verliest Bayer de exclusieve rechten op Vardenafil, en beginnen andere farmabedrijven, dit medicijn naar Nederland te leveren.

Vandaag, profiteert Bayer van de afwezigheid van concurrentie van andere producenten en verkoopt Vardenafil tegen zeer hoge prijzen.

In 2017 is de gemiddelde prijs voor Vardenafil in de Europese landen ongeveer:

9 Euro´s – voor 1 tablet 10 mg

11 Euro´s – voor 1 tablet 20 mg

Veel mannen, die hun seksuele functie willen herstellen, zijn niet bereid, 9 tot 11 Euro´s voor een dosis Vardenafil te betalen. Als gevolg van de hoge prijs, onthouden zich enkele mannen van het behandelen van erectiestoornissen, en bestellen enige andere Vardenafil in Internet.

Online apotheken bieden de beste prijzen op Vardenafil tabletten en garanderen de leveren daarvan eigenlijk naar ieder land ter wereld. Vardenafil is verkrijgbaar in online apotheken onder verschillende handelsbenamingen, zoals Filitra, Savitra, Snovitra of Valetra.

Veel farmabedrijven besteden geen geld op het registreren en promoveren van het originele handelsmerk en verkopen tabletten voor het behandelen van erectiestoornissen onder niet-gepatenteerde naam Vardenafil.

Tabletten voor de behandeling van erectiestoornissen zijn in online apotheken zonder prescriptie verkrijgbaar. Maar, voordat met Vardenafil online bestelt, is het noodzakelijk, zich te vergewissen, dat er tegenaanwijzingen voor het toedienen daarvan bestaan.

Einige interessante feiten van de geschiedenis van Vardenafil

  • In 2011, heeft een bedrijf namens Teva geprobeerd, de exclusiviteit van octrooirechten voor Vardenafil in de VS te bezwaren. Daaropvolgend heeft Teva met Bayer een betrouwbare overeenkomst afgesloten, waarna Teva afstand heeft gedaan van bemoeiingen, om een vergunning te verkrijgen, om Vardenafil in de VS in handel te brengen.

Bayer verliest de exclusieve octrooi op Vardenafil pas in 2018. Maar enkele farmabedrijven zijn al met voorbereidingen bezig, om deze bereiding in de VS in de handel te brengen en hebben een voorlopig vergunning van FDA gekregen voor gewone en disperstabletten van Vardenafil.

In de list van de houders van een voorlopige vergunning, om Vardenafil in de VS in de handel te brengen, staat al navolgende bedrijven:

Teva Pharms

Teva Pharms

Watson Labs Inc

Watson Labs Inc

Par Pharm Inc

Par Pharm Inc

Macleods Pharms

Macleods Pharms Ltd

Terwijl het vervaldatum van de octrooibescherming van de Vardenafil-formule zich benadert, gaat de lijst van de producenten en leveranciers van deze bereiding voor het behandelen van erectiestoornissen zich steeds meer uitbreiden.