Medicijnen die erectiestoornissen veroorzaken

De studie – isotretinoïne kan erectiestoornissen veroorzaken

Op 10 januari 2017, heeft het Canadese Ministerie van Volksgezondheid informatie bekendgemaakt die isotretinoïne erectiestoornissen tot gevolg kan hebben.

Deze conclusies werden gemaakt op basis van analyse van de gegevens uit de wetenschappelijke literatuur, en herhaalde berichten dat als gevolg van het regelmatig gebruiken van isotretinoïne verliezen de mannen het vermogen om de erectie te bereiken en te handhaven.

De onderzoekers vermoeden dat Isotretinoïne testosteron-niveau vermindert en waarbij een aanhoudende erectiestoornissen bij de mannen veroorzaakt.

Daarnaast kan Isotretinoïne ongerustheid en depressie veroorzaken, en dus op deze manier het psychogene risicofactoren voor erectiestoornissen versterken.

Isotretinoin

Hoewel de exacte oorzaak, waardoor isotretinoïne erectiestoornissen veroorzaakt niet benoemd werd, heeft het Canadese Ministerie van Volksgezondheid aanbevolen dat eretiestoornissen in de lijst van mogelijke bijwerkingen van isotretinoïne wordt inbegrepen.

Wat is Isotretinoïne?

Isotretinoïne is een oraal geneesmiddel uit de farmaceutische groep van retinoïden. In de VS en Europa, wordt dit medicijn voorgeschreven voor de behandeling van ernstige dermatologische aandoeningen met inbegrip van zware acne.

Isotretinoïne is niet het enige medicijn dat erectiestoornissen kan veroorzaken. Een negatief effect op de mannelijke seksuele functie kunnen uitoefenen:

SSRI antidepressiva
Kalium-sparende en thiazidediuretica
Bètablokkers (tegen hoge bloeddruk)
Sommige anti-schimmel en anti-ulcus medicijnen.