Mechanismen van seksuele opwinding bij mannen en vrouwen

Mechanismen van seksuele opwinding bij mannen en vrouwen

Opwinding is de beginfase van menselijke seksuele reactiecyclus. De verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke seksuele opwinding mechanismen worden door wetenschappers al lang bestudeerd.

Er zijn veel medische onderzoeken doorgevoerd die aan dit thema gewijd zijn . Men heeft zodoende vastgesteld, dat de seksuele opwinding mechanisme van de beide geslachten een combinatie van een aantal fysiologische en emotionele veranderingen omvat.

Bovendien wordt de opwinding bij mannen en vrouwen niet tot alleen de geslachtsorganen beperkt, maar omvat ook veranderingen in het lichaam, voornamelijk in het bloedsomloopstelsel en spieren.

Er werden geen significante verschillen in het mechanisme van seksuele opwinding van de mannen en vrouwen gevonden.

Vanuit het standpunt van fysiologische processen in het lichaam tijdens de opwinding kunnen de volgende stappen worden onderscheiden:

1. De toevoer van bloed naar het bekkengebied.

De eerste fase wordt gekenmerkt door openbaring van de eerste tekenen van excitatie:

  • Bij een man het is de erectie van de penis.

  • Bij de vrouw – de erectie van de clitoris en de bevochtiging van de vagina.

2. De toename van de neuro-musculaire spanning.

De tweede fase van de seksuele opwinding is gekenmerkt door:

  • Snelle hartslag en ademhaling

  • Het optreden van tintelingen op de huid

  • Het verwijden van pupillen

  • Verhoging van de bloeddruk.

Het is bekend dat de vrouwen en mannen door dezelfde fasen van seksuele opwinding passeren. Echter, als de onderzoekers hebben bepaald, kunnen de starttijd en de duur van elke fase van seksuele opwinding bij de mannen en vrouwen verschillen.

De excitatiefase bij vrouwen is langzamer dan die van mannen. Vaak is deze de langste fase van de vrouwelijke seksuele reactie en kan vanaf tien minuten tot enkele uren duren.

Voor een vrouw zijn de genegenheid naar haar partner, de sfeer, het stimuleren van haar erogene zones erg belangrijk. Daarom kan het langere tijd met het stimuleren met de strelingen vergen, voordat de vrouw de toestand van de seksuele paraatheid bereikt.

Bij mannen kan de mechanisme van de seksuele opwinding worden geactiveerd slechts door de visuele stimuli. Mannen lusten meer dan de vrouwen bepaalde visuele stimuli, zoals het beeld van het naakte lichaam, sexy ondergoed of onvoorspelbare situaties.

In de regel, komt de excitatie fase bij een man snel, binnen een paar seconden na een mentale of fysieke stimulus, en kan tot twee minuten duren.

De onderzoeken van de verschillen tussen de mechanismen van de mannelijke en vrouwelijke seksuele opwinding blijven nog steeds doorgevoerd. We kunnen gerust zeggen dat de fase van seksuele opwinding bij mannen en vrouwen is een belangrijke schakel in de cyclus van de seksuele reactie en het fysiologische proces van de voorbereiding van het lichaam tot een geslachtsgemeenschap.