Injectie Edex (Alprostadil)

Op 27 februari 2017 heeft de FDA een waarschuwing bekendgemaakt dat Endo Pharma bedrijf een lot van het geneesmiddel Edex (Alprostadil) van de Amerikaanse markt terugroept.

De reden voor de terugroeping van Edex – de fabricagefout van de primaire verpakking, waardoor er geen 100% zekerheid bestaat van de steriliteit van het geneesmiddel voor de behandeling van ED.

Wegens de afwezigheid van de steriliteitsgarantie, verhoogt zich na de intracaverneuze toediening van Edex het risico op ernstige bijwerkingen, waaronder systemische en gelokaliseerde infecties.

  • Vanuit de Amerikaanse groot- en detailhandel wordt een lot van Edex, geregistreerd onder nr. 207386 teruggeroepen (foto´s)
  • Deze partij van het medicijn voor injecties Edex werd naar de Amerikaanse apotheken geleverd in de periode van 2016/12/13 tot 2017/02/13.

De mannen die Edex (Alprostadil) in de bovengenoemde periode gekocht hebben, dienen het toedienen van dit injecteerbare medicijn onmiddellijk te stoppen, en de ongebruikte dosissen van Edex aan verkoper terug te geven.

Injectie Edex (Alprostadil)

De apothekers die Edex partij nr. 207386 hebben ontvangen, dienen het verkopen van dit geneesmiddel te stoppen.

Noord-Amerikaanse farmaceutische distributeurs kunnen aanwijzingen aangaande het teruggeven van het geneesmiddel Edex (Alprostadil) via de telefoon o1-800-967-5952 behalen.