Avanafil

Avanafil is een geneesmiddel voor de behandeling van erectiestoornissen, dat in 2011 op de markt gebracht werd. Het eerste land waar dit geneesmiddel werd goedgekeurd voor de behandeling van erectiestoornissen was Zuid-Korea.

Daarna werd deze bereiding goedgekeurd voor verkoop in Europa, de VS, Canada, en tientallen andere landen. In verschillende landen zijn Aavanafil tabletten onder verschillende merknamen verkrijgbaar.

In de apotheken in Nederland is Avanafil verkrijgbaar onder handelsbenaming Spedra

In Noord-Amerika is Avanafil bekend onder de merknaam Stendra

In Korea is Avanafil geregistreerd onder de merknaam Zepeed

Avanafil tabletten kunnen verschillende handelsnamen hebben, maar hetzelfde werkingsmechanisme en effecten.Avanafil werkt net als andere populaire pillen voor de behandeling van erectiestoornissen, waaronder Tadalafil, Vardenafil en Tadalafil.Avanafil helpt de mannen een stevige erectie te krijgen door de extra bloedtoevoer naar de penis te stimuleren.

Door het versterken van de hemodynamische processen in de zwellichamen van de penis, helpt Avanafil een man, om een ​​voldoende erectie te krijgen voor een succesvolle start en de voltooiing van een geslachtsgemeenschap.

Voor het herstel van de erectiele functie kan een man de tabletten aanbevolen krijgen:

Hoe moelijker het de man heeft, om een ​​erectie te bereiken, hoe hogere dosis van Avanafil hij behoeft.

Een belangrijk voordeel van Avanafil tegenover andere tabletten voor het behandelen van erectiestoornissen is het sneller bereiken van het gewenste effect.

Uit de in 2014 uitgevoerde studie is gebleken, dat:

 • De gemiddelde dosis van 100 mg Avanafil helpt om een ​​erectie in slechts 12 minuten na het toedienen te bereiken.
 • De maximale dosis van 200 mg Avanafil begint binnen 10 minuten na het toedienen te werken.

Ondanks het feit dat Avanafil sneller dan andere geneesmiddelen voor de behandeling van erectiestoornissen begint te werken, groeit zijn populariteit niet zo snel als de producent het zou willen.

Avanafil tabletten zijn op de markt al meer dan 5 jaar verkrijgbaar, maar tot nu toe blijft hun wereldwijde omzet op een zeer laag niveau. De belangrijkste oorzaak van het trage tempo van de omzetgroei van Avanafil is zijn hoge prijs.

Op de wereldwijde farmaceutische markt zijn tientallen effectieve geneesmiddelen voor de behandeling van erectiestoornissen verkrijgbaar, die verkocht worden tegen een prijs van niet meer dan 1-2 euro per dosis.

De prijs van een dosis van Avanafil varieert tussen 15-20 euro. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de meerderheid van de mannen aan goedkopere medicijnen voor het behandelen van de erectiestoornissen de voorkeur geven.

Avanafil blijft duurder dan andere, vergelijkbare geneesmiddelen totdat in de apotheken zijn analogen verschijnen.

In Europa staat Avanafil formule onder octrooirechtbescherming tot 2023-2025

In de Verenigde Staten vervalt de octrooirechtbescherming in 2025-2027

De analogen van Avanafil zullen op de markt verschijnen pas nadat de periode van octrooibescherming vervalt. Daarom blijft op de middellange termijn slechts één bedrijf de eigenaar van de exclusieve rechten op dit geneesmiddel.

Vandaag behoren alle rechten op Avanafil tot Vivus. Maar de geschiedenis van dit medicijn heeft met meerdere farmaceutische bedrijven te maken:

 • De moleculaire formule van Avanafil werd ontdekt door medewerkers van het bedrijf Tanabe Seiyaku Co (die sinds 2007 een deel van de Mitsubishi Tanabe Pharma uitmaakt). In het beginstadium van het onderzoek van het medicijn, werd Avanafil “TA-1790” genoemd.
 • In februari 2001, heeft Tanabe Seiyaku de rechten voor het ontwikkelen en het op de markt brengen van Avanafil (TA-1790) aan Vivus verkocht.
 • Gedurende 10 jaren heeft Vivus het effect van Avanafil op de mannelijke seksuele functie bestudeerd.
 • Na een succesvolle afronding van klinische studies heeft Vivus Avanafil in tientallen landen (waaronder Nederland) op de markt gebracht.

Voor de succesvolle wereldwijde commercialisering van Avanafil, heeft Vivus verschillende samenwerkingsovereenkomsten met andere farmabedrijven aangegaan.

 • JW Pharmaceutical werd de Koreaanse leverancier van Avanafil.
 • Menarini Group en haar dochteronderneming Berlin-Chemie is de exclusieve Europese leverancier van Avanafil geworden.
 • Sanofi SA is de eigenaar van de vergunning voor het Avanafil in de handel brengen in Afrika, Turkije en het Midden-Oosten.
Avanafil
 • Auxilium (onderdeel van de Endo Pharma) bleef tot medio 2016 de Noord-Amerikaanse leverancier van Avanafil.
 • In de tweede helft van 2016 heeft Metuchen Pharmaceuticals het recht ontvangen, om Avanafil in Noord- en Zuid-Amerika en India te verkopen.

Vandaag, is Avanafil (Spedra, Stendra, Zepeed) het vierde meest populaire geneesmiddel voor de behandeling van erectiestoornissen. Als Vivus er niet in slaagt, om de potentiële kopers lagere prijzen voor Avanafil aan te bieden, zal het geneesmiddel er niet in slagen, om dezelfde ongelooflijke populariteit te bereiken als de tabletten voor de behandeling van erectiestoornissen:

Sildenafil (Viagra)

Tadalafil (Cialis)