Apomorphine

Het medicijn Apomorfine werd goedgekeurd voor de behandeling van erectiestoornissen in 2001. Dit geneesmiddel werd in Europa verkocht onder twee merknamen:

1. Uprima

2. Taluvian

De ontwikkelaar, producent en eigenaar van een Europese vergunning voor Apomorfine was het bedrijf Abbott. Eén van de partners van de Abbott, die het geneesmiddel voor de behandeling van erectiestoornissen Apomorfine naar Spanje heeft geleverd, was het bedrijf Esteve.

Abbott en Esteve hebben naar de Europese markt sublinguale tabletten geleverd:

Apomorfine 2 mg
Apomorfine 3 mg.

In 2001, behalve Sildenafil tabletten zijn in Europa alleen Sildenafil (Viagra) tabletten verkrijgbaar geweest.

Ondanks de aantrekkelijke concurrentievoorwaarden op de markt van geneesmiddelen voor de behandeling van erectiestoornissen, heeft er Abbott niet in geslaagd om een ​​succesvolle commercialisering van Apomorfine te bereiken.

Lage niveaus van de verkopen van Apomorfine in detailhandel waren te wijten aan het feit dat dit medicijn niet langer dan 2 uur werkte, en was niet effectief bij de behandeling van ernstige ED.

Apomorphine

De werkingsmechanisme van Apomorfine had ten grondslag de simulatie van de gedeelten van centrale zenuwstelsel (CZS), die de mechanisme van erectie reguleren.

Het voordeel van dit werkingsmechanisme lag in het feit dat Apomorfine de mogelijkheid kon herstellen, een ​​erectie te bereiken alleen in reactie op de seksuele fantasieën en / of visuele seksuele stimuli

Het nadeel van dit mechanisme van werking was dat Apomorfine praktisch geen invloed had op de fysiologische redenen voor het gebrek aan erectie en was ineffectief bij de behandeling van de mengvorm van erectiestoornissen

Het Europees Geneesmiddelenbureau heeft goedkeuring gehecht aan twee doses van apomorfine voor de behandeling van erectiestoornissen: 2 mg en 3 mg. Dergelijke dosissen zorgen voor een succesvolle behandeling van erectiestoornissen slechts bij de helft van de mannen die aan erectieproblemen lijden.

Post-marketing studies hebben aangetoond dat om een stevige erectie te bereiken, behoeven veel mannen hogere dosissen van 5 mg of 6 mg apomorfine.

Apomorfine doseringen boven 3 mg hebben bij mannen misselijkheid en andere bijwerkingen veroorzaakt. Daarom was eenmalig een tablet apomorfine 3mg beschouwd als een maximale eenmalige dosis van deze medicatie.

Afgezien van ernstige nadelen, had Apomorfine ook wel een aantal voordelen die hem toch niet het beste medicijn voor de behandeling van erectiestoornissen hebben gemaakt.

Het eerste voordeel was de snelle aanvang van de actie. Sublinguale Apomorfine tabletten begonnen te werken niet later dan over 20 minuten na het indienen

De tweede pluspunt was dat het tablet apomorfine elke 8 uur kon worden genomen tot driemaal daags

Sinds 2005 wordt Apomorfine niet meer toegepast voor de behandeling van erectiestoornissen, maar het is nog steeds verkrijgbaar in de apotheek. Vandaag is in de detailhandel Apomorfine injectie-oplossing beschikbaar, die gebruikt wordt voor de symptomatische behandeling van de Parkinson ziekte.

Effect van Apomorfine injectie-oplossing op de mannelijke seksuele functie werd nooit bestudeerd. Gebruik daarom nooit de ​​injecteerbare vorm van het geneesmiddel voor de behandeling van erectiestoornissen.