Alprostadil

Alprostadil is een geneesmiddel voor de behandeling van erectiestoornissen, verkrijgbaar in Nederlandse apotheken al voor decennia. Alprostadil heeft een aantal onderscheidende kenmerken die het ongelijk maken aan alle andere geneesmiddelen voor het herstellen van de erectiele functie.

Het belangrijkste verschil van Alprostadil tegenover andere geneesmiddelen ligt in zijn farmacologische vorm. Bijna alle geneesmiddelen voor het behandelen van erectiestoornissen worden geproduceerd in de vorm van tabletten of capsules voor oraal gebruik.

Alprostadil is het enige geneesmiddel dat wordt geproduceerd in de vorm van:

1. Intracaverneuze injecties (ingebracht in het corpus cavernosum).
2. Intra-urethrale crème of zetpil (toegediend in de urethra).

De ongebruikelijke farmacologische vorm is zowel een voordeel en nadeel van Alprostadil.

De voordelen

Dankzij het feit dat Alprostadil direct in de penis toegediend wordt, werkt het lokaal in, en helpt, om een ​​erectie te bereiken slechts 5 minuten na gebruik

Een ander voordeel van Alprostadil is dat het begint te werken, zelfs zonder stimulatie van de penis en seksuele voorspel

Nadelen

Het belangrijkste nadeel van Alprostadil ligt in het feit dat het effect ongeveer 60-70 minuten duurt

Daarnaast kan Alprostadil niet meer dan drie keer per week toegediend worden. Daarom zijn de mannen die Alprostadil hebben aangewezen, niet in de staat, om de dagelijkse seksuele activiteit te plannen

Een ander nadeel van Alprostadil is zijn bijwerkingen. Met regelmatige toediening door injectie in het corpus cavernosum of crème / zetpil in de urethra kan bij de mannen pijn / ongemak in de penis verschijnen. Als gevolg van deze ongewenste bijwerkingen, weigeren veel mannen, om Alprostadil te gebruiken al in een vroeg stadium van de behandeling.

Door de aanwezigheid van verschillende ernstige nadelen, is Alprostadil toegewezen alleen in die gevallen wanneer bij de man de orale medicatie zoals sildenafil, vardenafil, avanafil of tadalafil gecontra-indiceerd zijn.

Gewone tabletten en capsules voor de behandeling van erectiestoornissen zijn veiliger en makkelijker in te nemen. Daarom na de verschijning van klachten van slechte of afwezige erecties, raden de artsen aan, de behandeling van de erectiestoornissen met orale medicijnen te beginnen.

Alprostadil

Als een man gecontra-indiceerd is tegen tabletten voor het behandelen van erectiestoornissen, dient een arts, voordat hij Alprostadil voorschrijft, zeker te stellen, dat de man geen contra- indicaties voor het toedienen daarvan heeft.

De volledige list van tegenaanwijzingen voor Alprostadil is in de bijsluiter aangegeven.

Als u van plan bent om de erectiestoornis te behandelen, dient u, voordat u uw erectie problemen met een arts bespreekt, de bijsluiter en andere betrouwbare informatie over Alprostadil te raadplegen.

Als u na het lezen van de bijsluiter nog vragen heeft over de behandeling van erectiestoornissen, raadpleeg dan uw arts of zoek een deskundig advies van een apotheker. Als u Alprostadil al voorgeschreven heeft gekregen, kun je hem in de stad apotheek netwerken of online apotheken kopen. Als je geen ervaring hebt met de intra-urethrale / intracaverneuze behandeling van de erectiestoornissen, zal uw arts u aanwijzingen geven hoe Alprostadil in te brengen.

Voordat de arts een prescriptie voor Alprostadil geeft, dient de arts de ​man te leren om zichzelf te injecteren of deze medicatie in de urinebuis in te brengen.Daarom worden de eerste dosissen van Alprostadil bij de dokter ingevoerd. Na het kiezen van de optimale dosis van Alprostadil, kan de arts een of meer dosissen van dit geneesmiddel voorschrijven.

In de Nederlandse apotheken zijn de navolgende verpakkingen verkrijgbaar:

Tot 10 dosissen van injecteerbare Alprostadil
Tot 6 dosissen intra-urethraal Alprostadil.

De Mannen die dit medicijn voor langdurige behandeling van erectiestoornissen gebruiken, dienen om de 3 maanden (of vaker), een arts te raadplegen. Als u van plan bent om Alprostadil zonder prescriptie online te kopen, maar nog nooit een injectie / créme voor het herstellen van erectie gebruikt hebben, raadpleeg de apotheker voor deskundig advies.